Ябълков пай

15.9.14



Предлагам ви да опитате един много фин,сочен, с богат плодов вкус десерт.
Приготвя се бързо и да ,няма грешка ,без мазнина.

Източник:тук
Продукти:

1кг.-ябълки
1ч.ч.-брашно
1/2ч.ч.-захар
100мл.- прясно мляко/пълномасленно/
3 - яйца
1 - бакпулвер
1 - ванилия
лимонови корички
1с.л.- ром
пудра захар за поръсване






В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта до пухкав крем.
Брашното се смесва с бакпулвера.
Към яйчената смес редувайки се на порции се добавят брашното и прясното мляко.
Накрая се прибавят ванилията,лимоновите кори и рома.







Към кексовата смес се добавят предварително почистени и нарязани на тънки филийки ябълки.
Всичко се обърква добре с дървена лъжица.
Изсипва се в откопчаваща форма/застлана с хартия/.
Пече се в предварително загрята фурна на 180гр.,за 40 мин.
Проверява се с клечка за готовност.
След изпичането паят се оставя да се охлади напълно.
Поръсва се с пудра захар.
Ябълковия пай е идеално допълнение към чаша кафе.






You Might Also Like

8 коментара

  1. Сладкишът изглежда прекрасно, а си представям и колко вкусен е бил, поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се ,че пая ти е харесал,Виолета!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Да не искаш да кажеш, че идва есента? Ако е с вкус на ябълков пай- не отказвам. Чуден е,Мира!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И да не искам да го кажа,есента е тук ,Марте!
      Пращам ти слънчев,есенен поздрав! :)

      Изтриване
  3. Чуден е, Мира! И снимките ти такива едни уютни, красиви.... Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Най го обичам с прясно мляко ябълковия пай Мира!
    Чудесен ти се е получил! Направо ми замириса на есен :)
    И аз правя подобен, но му добавям и орехови ядки отгоре и става ... не ме питай какво? Нямам спиране докато не свърши :)
    Поздрави и слънчеви септемврийски дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Следващия път ще добавя орехи за разкош. :)
      Поздрави и на теб!

      Изтриване

Pages

Subscribe