Фруктов сладкиш

30.9.12





Продукти:

За блата:

150гр.-масло
100гр.-пудра захар
1 -яйце
ванилия
лимонова кора
2с.л.-какао
300гр.-брашно

За плънката:

2-праскови
5-6 -сини сливи
канела


За крема:


пудинг ванилия
500мл.-прясно мляко



Най-напред се приготвя пудинга по указания на опаковката начин.Оставя се да се охлади.

Разбърква се маслото с пудрата захар,яйцето,ванилията и лимоновата кора.После се добавя брашното и тестото се оставя завито във фолио да престои 30мин.в хладилник.
След това са разточва тънка кора върху хартия и се пренася във форма за торта.
Кората трябва да е по-голяма от диаметъра на формата ,за да се получи борд по края.
Плодовете се нарязват /прасковите на полумесеци,сливите на половина/и се подреждат върху кората.Наръсват се с канела.
Заливат се с крема и се пекат в предварително загрята на 170гр.фурна около 40 мин.
Сладкиша се охлажда и поръсва с пудра захар.










You Might Also Like

10 коментара

  1. Леле,ококори ме рано,рано в неделя,Мира!Удивителни сладкиш и снимки,и понеже съм правила подобен определено е моят сладкиш с любимото съчетание от блат,крем и плодове.
    Съвършен!
    Много релаксиращ ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкош! Уникален, обичам тази комбинация! Поздрави, Мира и лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Този сладкиш ме грабна от пръв поглед! Харесвам плодовите десерти, а и комбинацията е много сполучлива!
    Приятна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тилия,радвам се,че си харесала сладкиша!
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Мира, разкошен е! Много красиво си го снимала, сякаш е пред мен! Плодово великолепие! Хубава нова седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,благодаря!Чудесна публикация си пуснала за Рилския манастир!
      Хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  5. Чудесен сладкиш, а техниката на снимане допълва цялата картина!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, има още много да уча за снимането.
      Благодаря ,че се отби!
      Поздрави!

      Изтриване

Pages

Subscribe